Изберете вашия език
държава
чешки
датски
немски
гръцки
английски
испански
естонски
френски
италиански
литовски
латвийски
нидерландски
норвежки
полски
португалски
румънски
словашки
словенски
шведски
украински

Гуми

Броят на намерените елементи: 1

Предлагаме различни размери всесезонни гуми за всеки тип селскостопанска машина. Разполагаме с гуми на производителите Continental , Michelin , Ling Long , Maxdura , Stomil , BKT и Alliance . Запознайте се с офертата по-долу и изберете подходящите гуми. Ако имате нужда от помощ, моля, свържете се с нашия клон чрез онлайн чат или по телефона. Ще се радваме да ви помогнем да завършите сделката.

Части за селскостопанска техника

Тракторни гуми

Всяка селскостопанска машина трябва да е с добре подбрани гуми. Препоръчваме гуми тип рибена кост за машини с 4х4 задвижване. Няма нужда да инвестирате в този модел гуми, ако вашият трактор е само с предно задвижване. При тракторите Ursus гумите тип рибена кост често се монтират отзад, а шосейните гуми без протектор отпред. Всичко зависи от това каква селскостопанска машина имате. В нашия магазин можете лесно да съчетаете правилния размер гуми за вашия трактор на изгодна цена. Ако в момента нямаме в списъка продуктите, които търсите, моля, уведомете ни. Има голяма вероятност до 2-3 дни да донесем гумата, която търсите.

Диагонална или радиална гума?

При предлагането на диагонални и радиални гуми е важно да се спомене каква е разликата между тях, имат ли общи черти и какви са техните предимства и недостатъци. Започвайки с диагоналната гума, трябва да споменем, че тя се състои от протектор, каркас, борд, чиято задача е да не допуска замърсяване между гумата и джантата и колан. Каркасът на кръстосана гума означава, че се състои от корди, които са подредени последователно и минават диагонално през цялата гума. Всеки слой корди върви в обратна посока, като по този начин създава ефекта на кръстосана шарка. Броят на слоевете зависи от натоварването и размера на гумата. Предимствата на кръстосаната гума са, че е много по-тиха от радиалната гума. Друго предимство е, че при шофиране по неравни пътища кръстосаните гуми абсорбират образувалите се ями, повишавайки комфорта на водача. Допълнително предимство на диагоналната гума е, че тя е много по -устойчива на повреди от радиалната гума. Това се дължи на факта, че при кръстосаните гуми каркасът е многослоен, което го прави много по-здрав и издръжлив. Най-големият недостатък на кръстосаните гуми е, че ако искате да намалите налягането в тях, за да увеличите сцеплението им, това може да деформира цялата гума. Освен това не само, че цялата гума се износва по-бързо, но и деформацията се отразява на изгарянето на повече гориво.

Радиалната гума има и усилващи корди. Под протектора кордите са разположени диагонално една спрямо друга. В резултат на това предната част на радиалната гума е много по-устойчива на повреди и е по-твърда. Освен това, поради факта, че короната на гумата е толкова устойчива, тя позволява използването на по-ниско налягане в гумата, което не влияе на деформацията по никакъв начин. Така радиалната гума е подложена на по-малко износване и намалява приплъзването. Допълнително предимство е, че радиалните гуми, поради по-ниското си съпротивление при търкаляне, намаляват разхода на гориво. Обвинителните в радиостанциите са твърди, а самата гума е много залепнала за пътя.

Ако не знаете кой тип да изберете, моля свържете се с нас. Ние ще ви помогнем да изберете правилните гуми за вашия трактор или комбайн. Изпращаме всички части за селскостопански машини до 24 часа от момента на сключване на сделката. След получаване на продукта имате 30 дни да го върнете без да посочвате причина.

pixel