Изберете вашия език
държава
чешки
датски
немски
гръцки
английски
испански
естонски
френски
италиански
литовски
латвийски
нидерландски
норвежки
полски
португалски
румънски
словашки
словенски
шведски
украински

Охладителна система

Броят на намерените елементи: 1

Охладителната система е устройство, което позволява на комбайна да работи по-дълго в горещите дни, така че си струва да се интересувате от подходящия компресор за климатик. В офертата по-долу ще намерите компресор за климатик Case , подходящ за комбайни New Holland . Сигурни сме, че предлаганите части за селскостопанска техника са тези, които търсите в момента. Ако имате въпроси, моля свържете се с нашия клон. Ще се радваме да ви помогнем да изберете правилната охладителна система за вашия зърнокомбайн.

Части за селскостопанска техника

Каква е ползата от компресора на климатика?

И системата за охлаждане, и системата за климатизация са относително сходни една с друга. Разликата е наличието на компресор в хладилната система. Компресорът за климатизация е специална комбинация от смукателно-напорна помпа с устройство за компресиране на газ. Задачата на компресора е да засмуква разширения хладилен агент и след това да му даде нужното налягане, за да може да достигне до другите елементи на системата. Крайният ефект на компресора е охлаждането на въздуха, влизащ в купето. Има три вида компресори за климатици. В експлоатация са бутални компресори, спирални компресори и лопаткови компресори. Всеки се различава по конструкция и всеки пасва на различен тип машина.

Видове компресори за климатик

Буталните компресори се използват най-често в хладилна система, тъй като съдържат едно или повече бутала, подредени в редици. Друго разделение на буталните компресори се основава на разликата в капацитета на охлаждане. Буталните компресори могат да бъдат с постоянен охладителен капацитет и с променлив охладителен капацитет. Каква е разликата между тях? Постоянният хладилен A/C компресор винаги изпомпва същия капацитет хладилен агент. В допълнение, капацитетът се регулира чрез периодично включване и изключване на съединителя на компресора. Второ, този тип компресор винаги работи, когато системата е включена. Компресорът с променлив капацитет е проектиран да изпомпва променливо количество хладилен агент. Заслужава да се добави, че е възможно да се намери бутален компресор с променлив капацитет на охлаждане, който няма съединител, благодарение на което е възможно да работи дори и с включен климатик. Друг вид компресор за климатик е лопатковият. Това е прост механизъм, съдържащ ротори с чифт остриета. По време на работа се създават специални камери с капацитет в зависимост от позицията на лопатките, които засмукват хладилния агент. След това се компресира на мястото, където камерите са с най-малък капацитет. Последният вид компресор за климатик е спиралният компресор. Състои се от две метални спирали. Тяхното действие се състои в това, че ролката започва да се върти, благодарение на което въздейства върху динамичната спирала, която също се привежда в движение. Така газообразният хладилен агент се компресира и избутва в пространството между двете спирали.

Ако не знаете какъв компресор за климатик да изберете, моля свържете се с нас. Нашите специалисти със сигурност ще ви помогнат да изберете правилния продукт за вашата селскостопанска машина. Изпращаме всички части за селскостопански машини до 24 часа от момента на сключване на сделката. След получаване на пакета имате 30 дни да го върнете без да посочвате причина.

pixel