Изберете вашия език
държава
чешки
датски
немски
гръцки
английски
испански
естонски
френски
италиански
литовски
латвийски
нидерландски
норвежки
полски
португалски
румънски
словашки
словенски
шведски
украински

Гуми за ремарке

Броят на намерените елементи: 12

Всесезонни гуми за ремаркета , влекачи и каравани с добри параметри на движение. Сменете гумите си с изцяло нови и се чувствайте сигурни на пътя.

Гуми за ремарке

Всесезонни гуми – стандартни за ремаркета

При ремаркета за автомобили, каравани и влекачи обикновено срещаме всесезонни гуми. За разлика от автомобилите, където разделението на летни и зимни гуми е много ясно, при ремаркетата ползваме една гума за цялата година. Благодарение на това не е нужно да се притесняваме да ги подменяме всеки сезон. По-продължителната употреба обаче води до повече износване. Следователно гумите за ремаркета трябва да се проверяват по-често за състояние и дълбочина на протектора.

Гуми за ремарке - кое да изберете?

Когато избираме гуми за ремаркето, трябва да проверим параметрите, които определят дали гумата ще пасне на джантата. Започваме с проверка на размера на джантите, сред които най-популярни са 10, 13 и 14 инча . Винаги е последният параметър в името на гумата. След това избираме ширината и височината на гумата. Последното нещо, на което трябва да обърнем внимание, когато става въпрос за гуми за ремарке, е индексът на натоварване. Избираме го за GVW на ремаркето, за да може гумата да издържи натоварването на транспортната повърхност на ремаркето.

Обикновени срещу подсилени гуми - какви са разликите?

Обикновените гуми са предназначени за леки ремаркета. Товароносимостта им позволява да се използват само в този тип ремаркета. Когато се изисква товароподемност над 750 кг , естественият избор са подсилени гуми, маркирани със С след размера. Те са много по-издръжливи и работят добре в тежки строителни ремаркета, теглещи камиони или ремаркета за лодки.
pixel