Инерционни устройства|Инерционни спирачки

Броят на намерените елементи: 21

Изпреварващи устройства за спирачни ремаркета на база AL-KO или KNOTT оси с GVM от 700 до 3500 кг. Необходими при тежки товари, те повишават комфорта при шофиране с ремарке.

Инерционна спирачка за ремаркето

Инерционна спирачка за ремаркето

Инерционната спирачка за ремаркето е необходима, ако искаме да запазим безопасността и комфорта при шофиране с тежко ремарке, т.е. такова, чиято обща маса надвишава 750 кг. При такива ремаркета спирачката е необходима за допълнително спиране на ремаркето, свързано към автомобила в комплекта. При спиране, например с автомобил, ремаркето притиска топката на теглича, а устройството за изпреварване допълнително го спира. Благодарение на това спирането с комплекта е много по-ефективно. Спирачните елементи на превозното средство, теглещо ремаркето, не се експлоатират толкова силно и следователно ще издържат по-дълго.

Спирачка на ремаркето

Трябва да започнете избора на спирачка за ремаркето, като проверите производителя на оста на вашето ремарке. Най-популярните и най-добрите марки оси са AL-KO и KNOTT . След това преминете към проверка на типа теглич в ремаркето. Типът на устройството за надхвърляне ще зависи от това дали вашият теглич образува буквата "V" или "T". След това трябва да проверите дали тегличът е квадратен или кръгъл. Друго нещо, което трябва да проверите, е диаметърът на топката на куката. След като го потвърдите, проверете GVW стойността на ремаркето. С цялата тази информация можете да изберете правилната спирачка за вашето ремарке. Доста е сложно, така че в случай на проблеми, моля, свържете се с нас и ние ще ви помогнем да изберете правилното устройство за наддаване за вашето ремарке.
pixel